top of page
Search

Chalk Paint Heaven


Att komma in i Chalk Paint Heavens lokal på Södergatan 15 är som att få en stor varm krav.


Väninnorna Ildiko och Jeanette sätter på kaffe medan jag tittar runt i hyllorna där färger trängs med inredningsdetaljer och vackra möbler som räddats från att slängas.


Historien bakom Chalk Paint Heaven bottnar i utbrändhet och att finna tillbaka. Ildiko som äger företaget berättar om hur hon bollade flera arbeten, stressade fram och tillbaka och hur sömnen till slut tog stryk. ”Till slut kunde jag inte ens gå upp ur sängen. Det tog ett år för mig att komma tillbaka”.


Räddningen ut ur utbrändheten var kreativiteten. Ildiko som fastnat för den miljövänliga kalkfärgen började måla hemma: möbler, tavlor och väggar.


”Till slut fanns det inget mer att måla så då öppnade jag butik!”.


Väninnorna återkommer hela tiden till hur bra de kompletterar varandra. Jeanette med en bakgrund från marknadsföring sköter både marknadsföring av butiken såväl som att hålla hyllorna vackra. Det märks att hon har en bakgrund inom Visual merchandising.

Ildiko som är den kreativa eldsjälen berättar om affärsverksamheten som har många grenar. Dels säljs både kalkfärg och så kallade gnuggisar i lokalen samt i butikens ehandel, men de är också distributörer åt vissa färger till hela Europa, och sist men inte minst lämnar kunder in möbler som Ildiko räddar från att slängas på tippen.


”Vi har även workshops där man själv får komma hit och måla om sina möbler. Det är ett utmärkt sätt för till exempel barnbarn att ta över möbler från far- eller morföräldrar, att kunna sätta sin egen prägel på till exempel gulnade furumöbler. Dessutom ger det dem en mysig stund tillsammans”.


Mitt besök som jag endast planerat en halvtimme för varar i nästan två timmar där vi talar om kreativitet, att stanna upp och hur mycket det gör för ens välbefinnande att få släppa alla tankar ibland och skapa med händer och hjärta.


Jag går hemåt genom ett regnigt Skurup väldigt lycklig och önskar Chalk Paint Heaven all lycka.

Tips! På second hand butiker finns mängder av furumöbler ingen vill köpa. Slå till, ta med er möblerna till Chalk Paint Heaven och få en unik möbel ingen annan har.


Kontaktinformation:

www.chalkpaintheaven.se

Södergatan 15

274 32 Skurup

0735-118 738

chalkpaintheaven@gmail.com

95 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentare


bottom of page