top of page
Search

Föreläsning - Kriminalinspektören som förhörde gryningspyromanen


När gryningspyromanen greps på bar gärning i Ystad i december 2010 hade han periodvis punktmarkerats av fyra poliser dygnet runt. De tog honom 700 meter från det hyreshus som han senare dömdes för att ha tänt eld på. Ett hyreshus där flera barnfamiljer låg och sov, men processen hit var en segdragen katt- och råttalek med en person som f.d kriminalkommissarie Dan Granvik med brandutredningar som specialitet beskriver som extremt smart. Dan Granvik jobbade heltid i tre år med att försöka lagföra gryningspyromanen.

Han satt länge frihetsberövad för två anlagda bränder i Hammenhög: Den ena var på Domargården som brann ner till grunden och den andra var i Hammenhögs kyrka. Han kunde dock inte lagföras för någon av dessa heller.

Polisman Dan Granvik berättar om sina förhör med gryningspyromanen. Dan Granvik ska försöka förklara hur det kunde gå som det gick med gryningspyromanen och polisens arbete genom åren. Nyckeln till framgången har varit ett bra samarbete mellan spaningsledning, åklagare och utredningsledning.


Föreläsare

Dan Granvik - Kriminalinspektören som förhörde gryningspyromanen


Plats: Ågården Skivarp

Tid: 16 november kl. 18-19.30


116 views1 comment

Recent Posts

See All

1 comentario


join96
28 sept 2023

Så intressant!

Me gusta
bottom of page