top of page
Search

Höstprogrammet för trädgårdsföreningen
Äntligen är programbladet för Skurup-Söderslätts höstaktiviteter här! Deras växtmarknad är en stor favorit här hemma och jag har fyndat så mycket vackert där.Växtmarknad

Tid: söndagen den 10 september, klockan 11.00 - 14.00

Plats: Trädgårdsmästarbostaden i Svaneholm

Anmälan: senast den 6 september till Fritz-Göran Feldt 0705-732183 om du vill sälja växter. Endast medlemmar kan anmäla sig.

Ta vara på den underbara planteringstiden i september och sätt nya växter redan denna dag. 10 % av alla försäljares vinst går som vanligt till trädgårdsföreningen.


Följ med till Jordberga gods

Tid: torsdagen den 14 september, klockan 17.00

Plats: Jordberga gods, samling vid godskontoret, Jordbergavägen 122 – 0, 231 99 Klagstorp

Kostnad: 150 kronor per person

Anmälan: Anmälningsformulär finns på hemsidan.

Vi besöker Jordberga gods och familjen von Arnold. Där får vi en guidad visning av park och slott. Familjen bedriver lantbruk, hotellverksamhet och mycket mer. Max 40 deltagare och föranmälan krävs.


Städ och fix

Tid: söndagen den 1 oktober, klockan 9.30 – 11.00

Plats: Trädgårdsmästarbostaden i Svaneholm

Nu behöver trädgården städas och fixas till inför vintern. Välkommen att hjälpa till, vi arbetar och har trevligt. Klockan 11.00 blir det fika.


Föreläsning med Lisa Winqvist – Sotehus blommor

Tid: måndagen den 2 oktober, klockan 19.00

Plats: Anderslövs församlingshem, Polis Karlssons gata 2

Fika: till självkostnadspris

Lisa Winqvist som driver Sotehus blommor kommer och berättar om sin blomsterfilosofi och visar sina underbara blomsterarrangemang. Det finns en touche av holländska blomsterstilleben över Lisas blomsterarrangemang. Lisa använder både exklusiva blommor och det man kan finna i dikesrenen. Vill du titta på några arrangemang i förväg ska du ta dig till Lisas instagram: Sotehus_blommor.


Dahlior - Catarina Ek

Tid: måndagen den 6 november, klockan 19.00

Plats: Anderslövs församlingshem, Polis Karlssons gata 2

Fika: till självkostnadspris

Vi får chansen att lyssna på Catarina Ek som driver företaget Det blomstrar. Catarina arbetar med att ta fram nya sorters dahlior och odlar även mer ovanliga sorter för oss här i Sverige. Vi får veta allt möjligt om dahlieodling, förädling och hur man kan göra för att få fram en helt egen dahliesort. Vill du se lite mer i förväg kan du gå in på hemsidan: www.detblomstrar.se


Amaryllis och hyacinter - Larssons Handelsträdgård

Tid: lördagen den 9 december, klockan 13.00

Plats: Floragatan 10, Trelleborg

Vägbeskrivning: från Hedvägen, mellan lasarettet och väg 108, sväng in mot Norra Kapellet och följ vägen till höger där det finns parkering i anslutning till affären. Liksom tidigare året besöker vi handelsträdgården och kan handla av deras hyacinter och stora sortiment av amaryllislökar av högsta kvalitet.

108 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page