top of page
Search

Kimchi och pickling. Mjölksyra med Surtanten!


Lär dig göra egen Kimchi och pickla grönsaker med "Surtanten"!


Krispigt, syrligt, smakrikt och passar perfekt till både påskbordet och vårens/sommarens grillkvällar! Kimchi innehåller dessutom massor av hälsosamma bakterier som gör nytta i kroppen.


Under denna workshop får du lära dig grunderna i kimchifermentering; vad det är, vad som händer under den mikrobiologiska processen, varför det är så nyttigt och vad man kan äta det till. Vi går också igenom hur du picklar grönsaker på ett enkelt och hållbart sätt. Workshopen leds av Jenny Neikell, författare till flera prisbelönta böcker om fermentering och aktuell med ”Stora boken om fermentering – fakta och 75 recept med jäst, mögel och bakterier”. Med över 20 års erfarenhet av fermentering och konservering är Jenny en efterfrågad och uppskattad föreläsare och under hennes ledning får du prova på att göra kimchi och pickla och tar med dig dina burkar hem.

Välkommen till en spännande kväll av smaker, dofter och mikroorganismer!


Arrangör: Porla Kusin, Kyrkogatan 19 i Skurup.

Datum: Tisdagen den 28 mars kl 18:00-21:00

Plats: HansaLogen Kyrkogatan 25, Skurup. Ca 100 meter från tågstationen i Skurup samt 30 meter från Porla Kusin

Pris: 1095 kr inkl allt: Skärbräda, kockkniv och stor skål, 1 kg grönsaker, salt/kryddor och 2st 1-liters fermenteringsburkar. kompendium och provsmakning. Du får behålla skärbrädan. Kockkniven, skålen, burkarna och kompendium. (Värde 1200:- ) Enklare förtäring ingår också.

27 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page