top of page
Search

Lagerlöfgruppens höstprogram


Anna Nordlund berättar om Selma Lagerlöf

Måndagen 2 oktober, kl. 18.00

Plats: Skurups bibliotek.

Litteraturvetaren och Selma Lagerlöfexperten Anna Nordlund berättar om Selma Lagerlöf utifrån sin biografi "Sveriges modernaste kvinna".

Anmälan till Skurups bibliotek: 0411-536071.


En bro av poesi

Tisdagen 3 oktober, kl. 14.00

Plats: Skurups bibliotek.

Anna Nordlund och Ann Boglind, svensklärare och forskare i didaktik samtalar om poesi i lågstadiet och hur man arbetar med antologin "En bro av poesi". De fick Selma Lagerlöfsällskapets pris för barn och ungdom 2022.

Anmälan till Skurups bibliotek: 0411-536071.


Utflykt till Landskrona Måndagen 16 oktober

Vi planerar för en utflykt till Landskrona där Lena Carlsson, litteraturvetare och författare bland annat till "Frihetsliv" guidar oss genom Selma Lagerlöfs Landskrona.

Mer information kommer senare. Anmäl gärna intresse!

Eva Roos föreläser om Selma och Skåne

Måndagen 13 november, kl. 19.00

Plats: Östra Vemmenhögs församlingshem.

Vi får besök av författaren, föreläsaren och auktoriserade guiden Eva Roos som berättar om Selma och Skåne och hennes vänskap med Henriette Coyet på Torup. Dragning på lotteriet av Tong Wangs målning samt ordinarie lotteri. Vi firar även Selma Lagerlöfs födelsedag.


Julförväntan

Måndagen 4 december, kl. 19.00

Plats: Östra Vemmenhögs församlingshem.

Året avslutas traditionsenligt med Julförväntan. Vi bjuds på glögg och pepparkakor därefter läser vår skådespelerska Nina Hoppe "Legenden om julrosorna". Vi lyssnar också på julmusik med Janne Persson vid pianot och har lotteri. Vi har alltid en paus där vi serverar kaffe och te med gott tillbehör!

62 views0 comments

Recent Posts

See All

Commenti


bottom of page