top of page
Search

Malmöartist gör film i Skurup


HON ÄR SÅ!


En musikfilm om #metoo och tystnadskultur


FILMINSPELNING I SKURUP 3-4 JUNI 2023


Singer-songwritern och poeten Sofia Thelin, regissör Rebecca Tiger och filmare Andreas Paulsson spelar under helgen 3-4 juni in denna viktiga film i samarbete med cirkus- elever från Skurups Kulturskola och deras lärare Rebecka Nord och Maria Andersson. Inspelningsplatserna finns alla i Skurup, bland annat i Skurups centrum och på Zimmermans Backe.


HON ÄR SÅ! blir en poetisk musikfilm över tre av Sofia Thelins låtar och ingår i en större utställning med premiär 18 augusti i Malmö i St: Nicolai Kapell och på Stadsbiblioteket. Sedan ska utställningen vidare till Stadshallen i Lund i september.


Förutom filmen som är hjärtat i projektet, består utställningen av konsert med Sofia Thelin och hennes band Thesaurus, gymnasieelevers konst, och panelsamtal. Ungdomarnas vittnesmål ger liv och tyngd åt berättelserna. Verkliga citat ur Matilda Gustavssons bok Klubben ingår i en av musikvideorna och läses av ungdomar.


”Min drivkraft i detta projekt med dess tunga tema ligger i längtan efter en fortsatt kamp för alla människors rätt att vara människor med rätt till sin röst och kropp. Vi måste våga prata med varandra om hur vi har det och bry oss om hur andra har det. Tystnadskulturen och dess strukturer är förödande och fortsätter lägga skam och skuld där den inte hör hemma.”


KONTAKT konstnärlig ledare och artist Sofia Thelin sofiathelinmusik@gmail.com

12 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page