top of page
Search

Skurups-Söderslätts Trädgårdsföreningen vårprogramTrädgårdsföreningen har nu släppt sitt vårprogram som är fullspäckat med roligheter! Är ni inte redan medlemmar kostar det 350 kr.


Gerben Tjeerdsma från Gerbianska trädgården

Tid: måndagen den 20 mars, 19.00

Plats: Anderslövs församlingshem

Fika: till självkostnadspris

Föreläsningen handlar om ståndort - att välja rätt växt till rätt plats. Gerben har arbetat på Botaniska trädgården i Göteborg. Han har en fantastisk plantskola uppe vid Vargaslätten i Simlångsdalen och har varit ute på många växtinsamlingsresor runt om i världen. Gerben har verkligen en gedigen kunskap om växter och hur de ska odlas. Han är styrelsemedlem i ISUInternationale Stauden-Union. Här får vi chansen att lära oss mer av en verkligt sympatisk föreläsare. Det finns möjlighet att köpa lite växter också.


Nu vaknar trädgården i Svaneholm - uppstart

Tid: söndagen den 2 april, 10.00 - 13.00

Plats: Trädgården i Svaneholm

Nu är det dags att räfsa, rensa, dela och städa i Svaneholm. Det blir god fika efteråt. Kom och gör en insats och ha trevligt under tiden!


Besök hos Slottsmagnolian på Övedskloster

Tid: lördagen den 22 april, 11.00

Plats: Bjärröds byaväg 187, 275 95 Sjöbo

Rebecca Sten kommer att berätta om verksamheten i handelsträdgården som är fylld med vårblommor. Slottsmagnolian blev utsedd till årets trendbutik 2022 på Elmia Garden. Det kommer att finnas kaffe och te till oss besökare för självkostnadspris. Följ Slottsmagnolian på Facebook. Övedskloster skriver ”Är ni intresserade av blommor, växter och allt annat som hör trädgården till så ska ni göra ett besök hos Slottsmagnolian på Övedskloster”.


Blomsterodling och gårdsbutik på Lilla Isie Boställe

Tid: tisdagen den 30 maj, 19.00

Plats: Västra Torps byaväg 212-94, 231 97 Klagstorp

Vi besöker Ulrika Bramstorp som driver gårdsbutik och har blomsterodling för självplockning eller bukettbeställning. Familjegården har även traditionell växtodling. Ulrika kommer att berätta om verksamheten och vi får även möjlighet att handla. Med lite flyt har pionerna börjat blomma. Det kommer att finnas kaffe och te.


Växtmarknad

Tid: tisdagen den 6 juni, 11.00 - 14.00

Plats: Trädgården i Svaneholm

Tisdagen den 6 juni är det dags för växtmarknad. Kom och fynda rariteter, rejäla plantor, verktyg och en massa annat. De medlemmar som vill sälja växter ska anmäla sig till Fritz-Göran Feldt på telefonnummer 0705-732183 senast några dagar i förväg. 10 % av försäljningen går till föreningen och skötseln av trädgården i Svaneholm.


Hanna Knutsson - trädgårdsbesök

Tid: onsdagen den 14 juni, 19.00

Plats: Brönnestadsvägen 341, 231 73 Anderslöv

Hanna arbetar på Gunnebo trädgård och har ett genuint trädgårdsintresse och experimentlusta. Kika in på hennes instagramprofil – Krakslottets_tradgard. Det kommer att vara spännande att få se Hannas rätt unga trädgård där mycket redan hänt.


Anette Widholm Knutsson - trädgårdsbesök

Tid: tisdagen den 27 juni, 19.00

Plats: Vi parkerar vid Börringe kyrka och går gemensamt till trädgården ca 18.50. Börringe kyrka, Nötesjövägen 2, 233 91 Svedala

Anettes trädgård har varit med i olika tidningar. Trädgården är lummig och har förhoppningsvis mycket rosor i blom när vi kommer. Förutom blommor finns det även vacker keramik att titta på. Anette är dessutom mor till Hanna som vi besökte några veckor tidigare. Det är en liten bit att gå till trädgården. Det finns endast plats för två till tre bilar hemma hos Anette. Har du problem att gå – ta kontakt med Victoria Pierce för en exakt vägbeskrivning.

34 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page