top of page
Search

Svar till Johan Bolinders insändare ”Den smala mitten gör bort sig på Skurups bekostnad”

rätten att få vara den man är och älska den man vill är både fundamental och självklar. Någon speciell dag, än mindre vecka, för att försvara denna rätt behövs lyckligtvis inte i Skurup eller Sverige” - Johan Bolinder, 2023-05-26

För 2020 identifierade Brottsförebyggande rådet (Brå) 429 polisanmälningar med 471 hbtqi-relaterade hatbrottsmotiv. Skillnaden mellan 429 anmälningar och 471 hatbrottsmotiv beror på att det i vissa anmälningar noterats fler än ett hbtqi-relaterat hatbrottsmotiv. I kategorin ingår homofobiska hatbrott (283 brott), transfobiska hatbrott (84 brott) samt övriga hbtqi-relaterade hatbrott (104 brott)” - Uppsala Universitet, 2022-11-04


Få saker får mig att tappa hakan. Men Johan Bolinders insändare i Ystads Allehanda gjorde mig så ledsen och besviken, tre dagar efter att skolans Pride-flagga förstörts i sabotage.


När jag läser vidare i krönikan framgår det ganska snart att uttalandet beror på en personlig och intern konflikt, en sådan som uppstår ibland på arbetsplatser. Det sorgliga i sammanhanget är att vi som kommuninvånare får lida för att parterna i denna konflikt inte kan hålla sams i fikarummet.

Att välja att inte hissa Prides flagga var en stark indikator. Vi väljer alla våra strider, och uppenbarligen var detta en strid moderaterna valde att ta.


En väg som ledde till ett försämrat anseende för Skurups varumärke helt i onödan och en väg som är kontraproduktiv för de mål de säger sig vilja uppnå” fortsätter Bolinder för att förklara den uppenbarligen väldigt toxiska konflikten.

Det som skadar Skurups varumärke enligt min åsikt är att kommunstyrelsen låter interna konflikter påverka satsningar och evenemang. Om nu moderaterna i Skurup står för alla människors rätt att älska vem man vill, så föreslår jag att man istället väljer att ta den striden och fokuserar på ett Skurup som signalerar kärlek.


Jag hade turen att födas som en vit kvinna som blev kär i och gifte mig med en vit man. Den turen har inte alla. Genom åren har jag haft många homosexuella vänner och släkt och för dem har beteenden som jag ser som självklara inte varit på kartan. Många är rädda för att pussas på krogen eller gå hand i hand på stan. Att kallas bögjävel rör dem inte i ryggen längre, men den där misshandeln de fick utstå när de var unga och naiva och hånglade med sin älskade på fel plats sitter i. Många människor är rädda för att visa sina känslor offentligt. Låt dem få ha den här veckan. Låt dem få pussas, kramas, hångla, gå hand i hand och göra allt annat som är självklart för dig och mig. Den här veckan ska handla om kärlek. Inte interna konflikter på ett kommunhus.


- Ulrika Olin Rudquist, besviken moderat och Skurupsbo


---
309 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page