top of page
Search

Temahelger hos Gunnebo Trädgård


I helgen besökte jag Gunnebo trädgård och knep ett program för vårens teman. Har lagt in dem i kalendern och därmed kommer de även i nyhetsbrevet, men här är en sammanfattning!


1-2 april: Tema Pelargon

Just nu har vi ett extra stort sortiment pelargoner i plantskolan med ett 70-tal olika sorter, här finns allt från Mårbacka-, Rosenknopp-, Tulpan-blommande till Doftpelargoner, också Årets Pelargon 2023 som presenteras i Stockholm den 30e mars. Nu finns allt från rotade sticklingar till ljuvliga blommande exemplar. Växthusen är fyllda med växter och såklart även våra frosttåliga penséer för utomhuskrukan.


29-30 april: Trädgårdsfest med lokal trädgårdsmarknad

Vi välkomnar den härliga våren med en stor trädgårdsfest. Vi bjuder på experthjälp inom många områden. Att skörda egna solmogna tomater är härligt och lätt att lyckas med. Kom in och få råd och tips av experten Åke Truedsson som finns på plats. Vi har ett stort sortiment av grönsaksplantor, fler än 60 olika sorters tomatplantor. Nytt för i år- vi bjuder vi även in lokala producenter till en mysig trädgårdsmarknad för att uppmärksamma närodlat och närproducerat.


27-28 maj: Medelhavsväxter

Dröm dig bort till ett varmare klimat! Nu hämtar vi inspiration från medelhavet. Med växter som fikon, kiwi, citron, lime, palmer och mycket annat kan vi skapa en härlig oas som vi kan njuta i hela sommaren. Nu är det bästa tiden att plantera om och sätta ut dina medelhavsväxter utomhus.


1-2 juli: Tema rosor

Vi firar rosens dag den här helgen med extra fokus på våra favoriter bland dessa ljuvliga växter! Experter på plats ger hjälp med odlingsråd och sortval. De är även duktiga på att känna igen olika rosor, så har du en okänd ros i trädgården är det ett utmärkt tillfälle ta med den. Rosorna blommar nu för fullt och deras fina doft sprider sig i plantskolan.


2-10 september: Stora planteringsveckan

Hösten är den allra bästa tiden för plantering av buskar och träd i marken. Det är fuktigt och varmt i marken, rötterna trivs och det är lättare att lyckas. Mer info om denna aktivitet kommer på vår hemsida och på Sociala medier längre fram i år.


Dessutom!


Marias trädgårdssöndag

Välkommen för en kort rundvandring i plantskolan en gång i månaden. Låt dig inspireras och utbyt kunskap om trådgård. Första söndagen i månaden kl.13.00-13.30 föreläser Maria om senaste trenderna inom trädgård. Tipsar om nya sorter, djupdyker inom ett område som ex. ätbart efter säsong, rosor, dahlior osv. Avslutas med en frågestund.

5 mar

2 apr

7 maj

4 jun

2 jul

6 aug

3 sep

1 okt

100 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page